top of page

הגשת תביעה בגין תאונת דרכים

הגשת תביעה בגין תאונת דרכים - הסבר קצר

תאונות דרכים קורות כל העת, ולמרבית המזל, חלקן הגדול אינן רציניות. המקרים הקשים הם אלו אשר בהם נגרמים נזקים גופניים חמורים למעורבים היכולים לגרום לנכות או, חלילה, לאובדן חיים. כל משתמש דרך, בין אם הוא הולך רגל, רוכב על רכב שאיננו ממונע ואחר מבוטח מפני פגיעות רציניות. במרבית המקרים, רוכשים בעלי הרכבים פוליסות ביטוח לרכב עצמו ולנוסעיו. בכל פוליסה כזאת יש ביטוח לצד שלישי והכוונה היא לאדם אשר לא היה מעורב ישירות בתאונה אבל נפגע במהלכה. האחריות לתשלום נזקים נופלת על החברה המבטחת את האשם בתאונה. מקרים בהם יש הכחשה מצד הפוגע, או אחרים בהם האחריות איננה ברורה עד הסוף ,עשויים להגיע לברור בבית משפט.

מה קורה במקרה בו אין ביטוח?

קיימות תאונות דרכים בהם הפוגע נמלט או שאין לו ביטוח. במקרים כאלו יכול הנפגע לתבוע פיצוי מתאגיד קרנית. זהו תאגיד שהוקם על ידי הממשלה שמטרתו לפצות נפגעים במקרים כאלו. וזאת, על פי חוק פיצוי נפגעים בתאונות דרכים. המטרה היא, כמובן למנוע מצב שיש נפגע הנופל בין הכיסאות ואין מי שדואג לו. בעת תאונת דרכים על הנפגע לתעד את התאונה. אם במכונית יש מצלמת רכב אז המצב טוב. במקרים אחרים, יש לצלם את הזירה, לקחת מספרי טלפון של עדים ולחכות לבוחני המשטרה. במקרים בהם יש צורך להתפנות במהירות לטיפול רפואי, מסתמכים בעיקר על דו"חות בוחני התנועה. במקרים חמורים, כדאי לערב עורך דין מיד לאחר התאונה.

לעיתים, התביעה מתבררת ונפתרת בקלות לשביעות רצון הנפגעים. במקרים אחרים בהם חברת הביטוח והנהג הפוגע עורמים קשיים, כדאי לקבל ייעוץ מעורך דין מקצועי בתחום. במידה ושירותיו נשכרו קודם לכן, הוא ילווה את הנפגע ויסייע לו בייעוץ וימנע ממנו ביצוע טעויות קריטיות העלולות לסבך אותו בהמשך מול חברת הביטוח הנתבעת. עורך דין מקצועי לא ימהר להגיש תביעה משפטית. תחילה הוא ינסה לקבוע פגישות, לכתוב מכתבים, לשוחח ולקבל את הפיצוי המגיע ללקוחו. במידה והדבר לא יסתייע בידו או שיוצע לו סכום לא סביר, הוא יגיש, בלית ברירה, תביעת נזיקין.

פיצוי במסגרת תביעת נזיקין

תביעה כוללת פיצוי על נזקי עבר ועל אלו שיגרמו בעתיד. מדובר על הפסדי ימי עבודה, הוצאות על טיפולים, על הסתייעות בזולת לביצוע פעולות שונות. לשמירה על ילדים, דאגה ניקיון וסדר וכדומה וכדומה. הסכום ייקבע על פי אחוזי הנכות שנגרמו, על פי שכרו ביום המקרה, שכר שהוא יפסיד בעתיד כולל פוטנציאל ההשתכרות שלו, וכן הוצאות עתידיות מגוונות נוספות. כמו כן, היא תכלול פיצוי בשל כאב, סבל ועוגמת נפש. הפיצוי נקבע על פי כל מקרה לגופו ובין היתר יילקחו השיקולים הבאים: גיל הנפגע, נסיבות האירוע ושיקולים אחרים.  בדיון יצרף עורך הדין מסמכים רפואיים כלכליים ואחרים, יביא תקדימים משפטיים ויטען טענותיו לטובת לקוחו. מומלץ להשתמש בשירותי עורך דין בעל מוניטין בתחום.

נתפסת בזמן נהיגה בשכרות? לחץ כאן למידע שימושי
נהיגה בזמן פסילה - מהן ההשלכות? צפה עכשיו

 

האמור לעיל הינו מידע כללי ואינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אצל עו"ד תעבורה, על כן, מי שמסתמך על האמור בו, עושה כן על אחריותו בלבד

bottom of page