top of page

המכון הרפואי לבטיחות בדרכים -
שאלות ותשובות

 

  • מהן סמכויותיו של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים?

  • כיצד ניתן להקטין את הסיכון לשלילת הרישיון?

  • כיצד מערערים על החלטות במהירות האפשרית?

    בדף זה ריכזנו עבורכם מגוון שאלות נפוצות בנושא המרב"ד, כולל הנחיה כללית שלנו כיצד יש לנהוג. עו"ד המכון הרפואי דורון ויגלר (תעבורה) מתמחה בייעוץ מול המרב"ד תוך שליחות אמיתית להחזרת רישיון הנהיגה שלך בהקדם האפשרי.
     

חשוב להבין

המכון הרפואי לבטיחות בדרכים הינו הרופא המייעץ למשרד הרישוי. משרד הרישוי צריך להכריע לגבי כשירות רפואית של נהג או מבקש רישיון ואין לו את הכלים הדרושים לכך.

לשם כך מפנה הוא את הנהג אל המכון הרפואי לבטיחות בדרכים. חשוב לדעת כי כדי להתמודד בהצלחה עם ההליך המסורבל במכון הרפואי לבטיחות בדרכים, עליך להיות חכם ולהתייעץ בטרם הזימון עם עו"ד למכון הרפואי ולקבל ידע והבנה מינימליים אודות ההליך מאת גוף בעל ניסיון רב שנים, כמו משרדנו.

עו"ד המכון הרפואי - במשך שנים רבות מנהל עו"ד דורון ויגלר פורמים רבים בנושא תחבורה בכלל ובתחום המכון הרפואי בפרט. במסגרת פעילות זו, נשאלות שאלות שונות והמטרה היא לתת מענה הולם לכל פונה.

לנוחיותכם, ליקטנו מגוון שאלות ותשובות הקשורות למכון הרפואי לבטיחות בדרכים:


האם אדם בעל פרופיל 21 יכול לקבל רישיון נהיגה על אוטובוס?

השאלה מאד כללית ישנם מצבים בהן תאושר כשירות ויש מצבים בהן לא תאושר. כל מקרה נבדק לגופו ותלוי במהות הפגיעה הפיזיולוגית ו/או הנפשית והשפעתה על נהיגת אוטובוס.

האם יכול להיות מצב בו אני מבקש רישיון למונית ויקחו לי את הרישיון לרכב פרטי?

לעיתים, אם כי לא בנקל, אדם שמופנה למרב"ד עקב בקשה להרחבת רישיון מסכן את רישיונו הקיים כי המכון הרפואי בודק את מצבו הגופני, הנפשי וההתנהגותי כעת - ויתכן שיש החמרה ביחס לעבר (ביחס ליום שנבדקת בעת הוצאת הרישיון הראשון).

האם זה חוקי להזמין לבדיקות כשירות לאחר שחרור מהצבא על סעיף נפשי?

המכון הרפואי כגוף מנהלי פועל רק עפ"י הסמכות שהוענקה לו בחוק. כשירות לרישיון נהיגה לעולם הינה בתנאי שמחזיק הרישיון עומד בתנאים ובדרישות של משרד הרישוי שנקבעו בפקודה ובעיקר בתקנות התעבורה. אבל במידה והמרב"ד לא נותן כשירות לנהיגה הדרך "להתנגד" לכך היא ע"י הגשת ערר (לועדת עררים) - עפ"י רוב ע"י עורך דין המכון הרפואי אשר ידע איך להגיש את הערר ואיך לכוון וללוות אותך בהליך.

הוזמנתי לטעון טענות במשרד הרישוי. כדאי להקדים את המועד?

במידה והרישיון שלך בתוקף ממש לא ממליץ להקדים. הרי בנוסח ההודעה טמונה תשובת הרישוי "לשם פסילת רישיונך" או "לשם התליית רישיונך"... תהנה מהרישיון עוד כמה ימים או שבועות.

מהו ההליך להוצאת רישיון נהיגה לרכב פרטי לאחר אשפוז פסיכיאטרי?

ההליך מתחיל כמו כל אדם המבקש רישיון נהיגה - עליו לגשת למשרד הרישוי עם הטופס הירוק. את הטופס הירוק ממלאים 3 אנשים שונים - אתה בעצמך מצהירה אודות מצבך הבריאותי (עמודה שלמה), רופא המכיר אותך 3 שנים לפחות ולכן עפ"י רוב זה רופא המשפחה והאחרון הינו אופטומטריסט. לאחר שמסרת את הטופס הירוק תאלץ להמתין לתשובת משרד הרישוי שעל פי רוב שולח לבדיקות במכון הרפואי לבדיקה אחת ספציפית הלוא היא בדיקה פסיכיאטרית.

האם נערכות בדיקות שתן במכון הרפואי לצורך זיהוי סמים?

המכון הרפואי מפנה לא אחת לבדיקות שתן אך הבדיקות עצמן לא נערכות במכון הרפואי.

האם המכון הרפואי יכול לפסול את רישיוני מבלי לידע אותי?

לצערי טעויות קורות וימשיכו לקרות. על פי החוק אסור למשרד הרישוי לפסול ללא הזמנת הנהג לשימוע לשם טיעון טענות. אבל המכון הרפואי לעיתים מתרשל ושולח מסמכים או דרישה לבדיקה באמצעות הדואר ומסיבה כזו או אחרת הנהג לא מקבל את דבר הדואר ולכן לא מודע לדרישה ועקב כך רישיונו נפסל. משרדי עזר בהרבה מצבים כאלו לנהגים שנגרם להם עוול.

האם העובדה שביצעתי שתי עבירות תנועה ישפיעו על קבלת רישיון מדרגה D (אוטובוס)?

ראשית, מבין כל הפרמטרים מתייחס מהרב"ד גם לעבר התעבורתי. אך ניתן לומר שבמידה ויחליטו שלא לתת כשירות ההחלטה לא תתבסס אך ורק על הנתון התעבורתי. כמו כן, יש הבדל בין עבירה טכנית לדוגמא לעבירת סיכון.

קיבלתי זימון למרב"ד לאחר שלילת רישיון עקב נהיגה בשכרות. מה עושים?

ניתן להקדים תרופה למכה - ייעוץ עם עו"ד המכון הרפואי (תעבורה) בטרם הזימון יכול להועיל רבות הן בהבנת הנדרש על ידי בודקי המכון הרפואי והן ביחס לגישתנו להליך המעיק הזה.

משרד הרישוי הפנה אותי לבדיקות במכון הרפואי אבל אני לא מקבל את הזימון חודשים?

משרד הרישוי שולח את שלושת הטפסים אותם נדרש הנהג למלא למכון הרפואי לבטיחות בדרכים. הדבר נעשה לצערי באמצעות הדואר ולעתים יש עיקובים מה גם שהמכון הרפואי עמוס בטיפול בתיקים, אבל משרדי מצליח לא אחת לזרז ולקדם את הזימון לבדיקות.

איך מקבלים אישור לרישיון עבור חולה אפילפסיה?

אדם הלוקה באפילפסיה יכול לנהוג ברכב פרטי אך עליו לעמוד בתנאים ובדרישות שנקבעו בהנחיות לכשירות לנהיגה של המכון הרפואי. במשרדי עוברים על המכתב מאת הנוירולוג, לעיתים נדרשים תיקונים והערות שעשויים להציל את הנהג מפסילה כמו כן ממלאים את התצהיר עם השאלות המיוחדות לנושא המחלה.

האם ניתן להתלות את הרישיון עקב דיווח רופא למכון הרפואי?

אתחיל בעובדה שהחוק מחייב רופא לדווח אודות מחלה שעלולה להשפיע על כושר הנהיגה. במקרה והדיווח הינו חמור רשאי המרב"ד להמליץ על התליית רישיון מיידית (לאחר שימוע) עוד בטרם מסוכם התיק במכון הרפואי וזאת לשם הזהירות המונעת.

ממי ומתי מקבלים תשובה לכשירות למונית?

הבדיקות על פי רוב נערכות במדיטון או במכון הרפואי ואז את הסיכום שולחים למשרד הרישוי והוא הגוף שצריך להודיע לנהג את תשובתו לעניין הכשירות. המכון הרפואי מציין כי מרגע הבדיקה האחרונה יש להמתין כ-45 ימי עסקים (בפועל זה חודשיים) עד לקבלת ההחלטה מאת רשות הרישוי.

קיבלתי תשובה במשרד הרישוי כי אני לא מתאים לנהיגה מסיבה של "אי התאמה אישותית" לנהיגה בטוחה מה זה אומר? מה עושים?

מדובר בסעיף סל – כללי שאומר שיש ליקוי בפן הנפשי/התנהגותי/קוגניטיבי שלך. הרבה פעמים עו"ד המכון הרפואי מוצא ליקויים בבדיקות המכון הרפואי והדרך להשיג על כך היא ע"י הגשת ערר. משרדנו מתמחה בייצוג בועדת ערר, כתיבת ערר מנומק ומקיף וכן ליווי ההליך בועדת הערר.

נפסלתי לפני שנה וחצי במכון הרפואי. לא הגשתי ערר מה אני עושה כעת להחזרת הרישיון?

החלטת משרד הרישוי היא לרוב פסילה לתקופה של שנה. מאחר ועברה שנה וחצי אתה רשאי להגיש "בקשה לבדיקה מחודשת" – בקשה זו מוגשת בכל סניף של משרד הרישוי ולאחר מכן תוזמן לבדיקות במכון הרפואי. ממליץ לבוא לייעוץ במשרד עם אפשרות לעיין בתוצאות הבדיקות הקודמות ולהסיק מסקנות ולקחים מהבדיקה הקודמת וחלילה לא לחזור על אותן טעויות.

אילו בדיקות נערכות במרב"ד? לחץ כאן
בכל שאלה נוספת - צור קשר לקבלת ייעוץ ראשוני חינם!


קיבלת זימון מהמכון הרפואי?
צפה עכשיו בסרטון קצר שיחסוך לך הרבה זמן והרבה טרחה (06:32):

סרטון המכון הרפואי לבטיחות בדרכים

המכון הרפואי

המרב"ד - או בשמו המלא המכון הרפואי לבטיחות בדרכים הינו הגוף המוסמך לערוך בדיקות רפואיות עבור רשות הרישוי. הסמכות הוקנתה למכון בצו שר הבריאות ובתקנות התעבורה. לרשות הרישוי ישנה סמכות לשלול רישיון נהיגה או לא לאפשר מתן רישיון.

המכון הרפואי לבטיחות בדרכים.jpg

מדריך וידאו קצר (6 דקות) - שווה צפייה

קיבלת זימון למכון הרפואי? רגע לפני שתפעל, כדאי לצפות במדריך הקצר שהכנו עבורך, עם כל הדגשים החשובים לגבי המכון הרפואי לבטיחות בדרכים.

video.jpg

איך מתכוננים לבדיקות המרב"ד? סרטון

לפני שמגיעים לבדיקות במכון הרפואי לבטיחות בדרכים, יש להיערך בהתאם. מילה אחת מיותר, עשויה לחרוץ את גורלו של רישיון הנהיגה שלך. במשרדנו נערכת סדנת הכנה יסודית לפני הגיעה לבדיקות המרב"ד.

video2.jpg

שאלות ותשובות לגבי המכון הרפואי

מי מקבל זימון אל המכון הרפואי? מה מומלץ לעשות מיידית? איך זה עובד? איך מערערים? במה יוכל לסייע לי עורך דין המתמחה בתחום? תשובות למגוון שאלות נפוצות.

שיטת הניקוד.jpg

מהי "אי התאמה אישיותית"? הסבר

פעמים רבות, נפסל רישיונו של נהג עקב "אי התאמה אישיות". מה זה אומר? האם ניתן לשנות החלטה זו?  כנסו עכשיו להסבר מקיף בנושא.

המכון הרפואי.jpg

ועדת ערר תל השומר - דגשים חשובים

ועדת הערר היא הערכאה מעל המכון הרפואי לבטיחות בדרכים. תפקידה לשמוע נהג או מבקש רישיון נהיגה אשר מסיבה כלשהי הוחלט במכון הרפואי שלא לאפשר לו לנהוג (לא קיבל כשירות לנהיגה).

weigler3.jpg

תפקידו של עו"ד המכון הרפואי

במה יוכל לסייע לי עו"ד המכון הרפואי? מהם הכלים של עורך דין מיומן להגשת ערעור אפקטיבי? כיצד מחזירים את רישיון הנהיגה במהירות האפשרית?

עוד דורון ויגלר _edited.jpg
bottom of page