top of page

המכון הרפואי לבטיחות בדרכים

 

  • רשיונך נשלל? זומנת אל המכון לבטיחות בדרכים?

  • מהן סמכויות המרב"ד? איך הוא עובד?

  • רוצה לקבל את רישיונך חזרה במהירות האפשרית?

    באמצעות ייעוץ משפטי מקצועי והתנהלות נכונה, ניתן להשפיע בצורה דרמטית על החלטות המכון הרפואי לבטיחות בדרכים. עו"ד למכון הרפואי דורון ויגלר מתמחה בייעוץ מסוג זה. האתגר שלנו הוא להשיב לך את רישיון הנהיגה במהירות האפשרית.

     

עו"ד למכון הרפואי לבטיחות בדרכים

מי נדרשים להגיע לבדיקות כשירות במרב"ד?

  1. מבקשי רישיון נהיגה לרכב ציבורי ולמשא כבד – מופנים ע"י משרד הרישוי.

  2. נהגי צה"ל בעלי רישיון צבאי לרכב מסוג משא כבד (נהגים שהוכשרו לנהיגה – המרת הרישיון הצבאי לאזרחי ונהגי תובלה בשירות מילואים).

  3. עבריני תנועה מועדים וצוברי נקודות (תום שלילת רישוי) – מופנים ע"י משרד הרישוי.

  4. נהגים שדווח ע"י משטרת ישראל על מעורבותם בתאונת דרכים קטלנית או עם נפגעים, בד"כ עם חבלות של ממש.

  5. נהגים שדווח עליהם ע"י בית משפט.

  6. נכי משרד הביטחון.

  7. נכים המופנים ע"י המוסד לביטוח לאומי, בגין נכות הפוגעת בכשירותם לנהוג.

  8. משתמשי/מורשעי סמים ו/או אלכוהול, המופנים ע"י משרד הרישוי, משטרת ישראל וסמכות רישוי צה"ל.

  9. נהגים שדווח עליהם מכח החוק (חובת דיווח), סעיף 12 ב' לפקודת התעבורה. מדובר על מחזיקי רישיון נהיגה עם ליקוי בריאותי, שדווחו על פי שיקול דעתו של הרופא.

  10. מבקשי/מחזקי רישיון נהיגה עם בעיות בריאותיות.

  11. קשישים.

  12. נבדקים מחויבים בבדיקת ביקורת מטעם המרב"ד ו/או ועדת ערר.
     

מהו המרב"ד?

המרב"ד - או בשמו המלא המכון הרפואי לבטיחות בדרכים הינו הגוף המוסמך לערוך בדיקות רפואיות עבור רשות הרישוי. הסמכות הוקנתה למכון בצו שר הבריאות ובתקנות התעבורה. לרשות הרישוי ישנה סמכות לשלול רישיון נהיגה או לא לאפשר מתן רישיון. יודגש, כל זאת ללא קשר לפסילת רישיון נהיגה ע"י בית-המשפט לאחר הרשעה בעבירת תעבורה, או ע"י קצין משטרה (פסילה מנהלית).

עפ"י סעיף 51 בפקודת התעבורה, יכולה רשות הרישוי לפסול לתקופה מסוימת או לצמיתות, אם היא משוכנעת שבעל רישיון הנהיגה איננו ראוי לנהוג מחמת כושר נהיגה לקוי ["אי התאמה אישיותית לנהיגה"]. הפסילה יכולה להיות לצמיתות, לתקופה מסוימת, או עד למילוי תנאים שקבעה בהחלטתה.

גם סעיף 52 שעוסק בהתליית רישיון מטעמי בטיחות מאפשר לרשות הרישוי לשלול רישיון נהיגה, אם היא סבורה, כי הנהג צפוי לסכן את כלל הציבור המשתמש בדרך. במקרה כגון זה הרשות רשאית לצוות על התליית הרישיון עד שיעבור בחינות ובדיקות רפואיות ויימצא מתאים לנהוג ברכב.

בנוסף, סעיף 53 מאפשר להתנות תנאים ברישיון נהיגה, זאת במידה והרשות סבורה שיש בהם צורך מחמת כושר נהיגה לקוי של בעל רישיון הנהיגה. כדי להפעיל את סמכויות הפסילה בפועל נעזרת רשות הרישוי במרב"ד.

 

הצלחות המשרד - שווה צפייה!
שאלות ותשובות בנושא המכון הרפואי לבטיחות בדרכים - לחץ כאן


קיבלת זימון מהמכון הרפואי?
צפה עכשיו בסרטון קצר שיחסוך לך הרבה זמן והרבה טרחה (06:32):

 

סרטון המכון הרפואי לבטיחות בדרכים
המלצות על עורך דין המכון הרפואי

המלצות אותנטיות לדוגמא!

המלצות של לקוחות מרוצים - לחץ כאן


 

מהם המבחנים אותם עורך המכון הרפואי לבטיחות בדרכים?

1.    המבדק הפסיכולוגי - אחד המבחנים הנפוצים של של המכון לבטיחות בדרכים הוא המבחן או המבדק הפסיכולגי. מבחן זה נערך עפ"י רוב בשתי צורות האחת באופן ממוחשב כאשר הנבדק יושב בכיתת מחשבים ועליו לענות על צבר רב של שאלות שחלקן חוזר על עצמו בניסוח כזה או אחר מבחן זה מכיל כ-900 שאלות שרובן ללא הקצבת זמן אך לבסוף ישנן שאלות שהן על קציבת זמן. ההמלצה שלי לא לענות סתם ועדיף לא לענות כלל מאשר לסתור את עצמך בגלל מגבלת הזמן. החלק השני של המבחן הוא עפ"י רוב קצר יותר בין 2-10 דק' שיחה עם פסיכולוג/ית כאשר ישנם פרמטרים קבועים שנבדקים כגון: שנות לימוד, צבא, תעסוקה, עבירות תנועה, עבירות פליליות וכן ליבון הסיבה שבגינה הוזמנת לבדיקות במרב"ד. גם לאופן המבט, הישיבה, הלבוש ואף וצורה בה אתה עונה יש חשיבות רבה.

2.    המבדק הפסיכומטרי - מבחן נוסף של המכון לבטיחות בדרכים הינו המבחן או המבדק הפסיכיאטרי אשר בנוי אך ורק על בדיקה קלינית פרונטאלית ע"ס שיחה וכן על סמך נתונים שישנם בפני הפסיכיאטר הבודק (סיכום ברה"ן צה"ל, סיכום אשפוז אחרון, עיקרי התביעה בביטוח לאומי בפן הנפשי ועוד). גם במבדק זה ישנם פרמטרים קבועים ממש כמו בבדיקה הפרונטאלית הפסיכולוגית אבל על הבודק לציין מה האבחנה ואם בכלל קיימת וכן עפ"י רוב בודק זה אחראי על סיכום התיק.

3.    בדיקה נרקולוגית - הינה בדיקה שנערכת ע"י רופאה מומחית להתמכרויות לכן הנושאים הנבדקים הם: סמים ואלכוהול. הבודקת יודעת עפ"י חושיה כמו ריח, ראייה להבחין האם הנבדק שיושב מולה הינו בבעיית התמכרות לחומרים פסיכו אקטיביים או לא לכן הטיפים החשובים לא לבוא עייפים עם עיניים אדומות, לא לבוא עם ריחות לוואי שיכולים להחשיד לשימוש באלכוהול או בסמים לדבר לעניין ולשמור על קשר עין ועוד.

4.    בדיקת שתן לגילוי סמים -  כיום הבדיקה נערכת ב-6 מרכזים הפזורים ברחבי הארץ והדרישה מאת המרב"ד תבוא באופן מפתיע כאשר הנבדק יקבל ביד טופס אותו יצטרך לשלם בדואר וכן יהיה עליו לבצוע לרוב תוך 10 ימים 2 בדיקות שתן!

5.    בדיקות רופא כללית - הן בדיקות בפן הפיסיולוגי ממש כשם שאתה מגיע לרופא משפחה והוא מתרשם ע"ס סממנים חיצונים וכן בדיקות לחץ דם, טונוס שרירים, רפלקסים ועוד.

6.    אינדקטור או כפי שנוהגים בטעות לכנותו סימולאטור הוא מכשיר העוזר לבודק/ים להעריך את התגובות של הנהג, יכולת התפעול של האביזרים ולפי המבחן הזה ניתן לעיתים ובמקרים המתאמים להוסיף אביזרי נהיגה נוספים היכולים לעזור לנהג המוגבל(דוושת האצה בצד שמאל, בלם רכב ביד, מנגנון נהיגה חשמלי ועוד.

7.    בדיקות נוספות - יתר הבדיקות הפיסיולוגיות של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים מתבצעות על סמך שליחת טפסים מובנים להחתמת הרופא/ים המטפלים ורק על סמך מסמכים רפואיים אלו מחליטים במרב"ד על כשירותו או אי כשירותו של הנהג. (אני מדבר על התחומים הבאים: קרדיולוגיה, סוכרת(מטבוליזם), בעיות שינה, סחרחורות, בעיות נוירולוגיות(בעיקר אפילפסיה) ועוד.

איך מתכוננים לבדיקות של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים?
צפה עכשיו בעו"ד דורון ויגלר מתארח בערוץ 2 (03:44):

עו"ד המכון הרפואי - סרטון

כיצד ניתן "לתקוף" את החלטת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים?

  1. במקרים מסוימים ניתן לבטל החלטות של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, גם ללא ערעור. זאת במקרים של החלטה שגויה לכאורה, ואז פונים אל המכון במהירות, לפני שחלף המועד להגשת הערר.
     

  2. במקרים אחרים פשוט מגישים ערר מנומק ויסודי, תוך 30 יום מקבלת ההחלטה. רצוי שהערר יכתב ע"י עורך דין המכון הרפואי, המכיר את הדגשים החשובים למסמך זה. לפני הגשת הערר, יש לבחון בקפידה את החלטתו של המכון הרפואי לאור המסמכים השונים שהיו זמינים לו, לרבות בדיקות המרב"ד. לא לשכוח לשלם את האגרה לפני שמגיעים את הערר.
     

  3. בכדי לשפר את סיכויי הערר. פעמים רבות ימליץ לנו עורך דין להמציא חוות דעת רפואית עדכנית מטעמו של רופא/מומחה.
     

  4. חשוב להבין, בידי עו"ד המכון הרפואי (עורך דין תעבורה מיומן), הכלים לבחון לעומק את כל החומר אשר שימש את המכון הרפואי לקבלת ההחלטה שלו. עו"ד עשוי אף להיוועץ בנושא עם רופא/מומחה מהתחום. בחינה זו היא שמעלה את הסיכוי לקבלת הערר והמתקת העונש / ביטולו.

מתי תפעיל רשות הרישוי את סמכותה?

במקרים הבאים תדרוש הרשות בדיקות רפואיות במרב"ד: למבקשי רישיון נהיגה לרכב ציבורי ומשא כבד לאחר פנייתם למשרד הרישוי הם ישלחו לבצע בדיקה במרב"ד. גם נהג אשר נשלל רישיונו בגלל נהיגה בשכרות או בגין נהיגה בהשפעת סמים, עברייני תנועה רצידיביסטים לאחר שנסתיימה תקופת השלילה, נהגים שהיו מעורבים בתאונות דרכים, נהגים שהיו מעורבים בעבירות תעבורה חמורות והורשעו על-ידי בית המשפט, נכי משרד הביטחון, נכים - המוכרים על ידי המוסד לביטוח לאומי. בנוסף לכל אלה, גם מבקשי/מחזיקי רישיון נהיגה עם בעיות בריאותיות מופנים ע"י משרד הרישוי לבדיקות במרב"ד וכן נהגים שמפאת גילם מחויבים בבדיקת ביקורת. גם אנשים שנמצאו לא כשירים לשירות צבאי עקב בעיות נפשיות (פרופיל 21) ו/או רפואיות מוזמנים לבדיקות במרב"ד. המידע על נהגים ונוהגים מועבר לרשות הרישוי מכוח חובת דיווח רופא כקבוע בסעיף 12ב' בפקודת התעבורה.

המכון הרפואי לבטיחות בדרכים - תפקידיו, ודרכי פעולתו:

המכון לבטיחות בדרכים הינו "הרופא המוסמך" לערוך בדיקות רפואיות עבור רשות הרישוי. המכון הרפואי לבטיחות בדרכים עוסק ברפואה ופסיכולוגיה תעבורתית, וככזה - נערכות בו בדיקות רפואיות ומבדקים פסיכולוגיים. בין תפקידיו של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים נמנים מתן המלצות לרשות הרישוי על כשירות רפואית לנהיגה (לפי סוג רכב) ושיפור עצמאותם של נכים ע"י התאמת אביזרי נהיגה ורכב למגבלותיהם הרפואיות.

לצורך קביעת התאמת אישיותו של הנהג הנבדק לנהיגה, עורך המכון הרפואי לבטיחות בדרכים מבחני אישיות (כמו המבחן הרב שלבי MMPI, מבחן רורשך ועוד). המכון הרפואי לבטיחות בדרכים עשוי להפנות את הנהג הנבדק לביצוע בדיקה אצל מכונים (מכון אדם או מדיטון) או בפני רופאים מומחים מטעמו. לאחר עריכת בדיקות אלו, וקבלת חומר רפואי מרופאו של הנבדק/מבית חולים, נותן המכון הרפואי לבטיחות בדרכים את המלצותו בנוגע לשני תחומים האחד, בפן הפיזיולוגי והשני בפן הנפשי.

היבט רפואי (פיזיולוגי): מדובר בבעיות רפואיות-פיזיות של הנהג, כגון: בעיות ראייה, אפילפסיה, קרדיולוגיות וכיוצ"ב. על פי רוב נערכות לנהג המופנה בדיקות קליניות ובמידת הצורך גם בדיקת שליטה המתייחסת ליכולת הפיזית לנהוג.

היבט רפואי (נפשי): מדובר בבדיקות אשר מתבססות על הערכות פסיכולוגיות הנשענות על מידע רפואי, עבר פלילי- תעבורתי ולא תעבורתי, סוג הרישיון המתבקש ועוד. במידת הצורך נערכים מבחנים פסיכו דיאגנוסטיים כגון מבחן מינסוטה הידוע בשמו מבחן האישיות הרב שלבי שפותח בארה"ב זהו מבחן אישיות בפסיכולוגיה קלינית המורכב מכ-600 שאלות.

אשר למושג "אי התאמה אישיותית"- זהו מושג ערטילאי שספג לא אחת ביקורת נוקבת מצד בתי המשפט. הרי מושג זה מתבסס על הערכה פסיכולוגית בדבר מצבים פסיכולוגיים שנמצאו קשורים למידת הסיכון הצפויה מנהיגת פלוני.

מהי "אי התאמה אישיותית"? לחץ להסבר


המלצת המכון הרפואי משרד הרישוי ותוקפה:

המלצת המכון לבטיחות בדרכים לעניין כשירות רפואית לנהיגה - מועברת אל משרד הרישוי, שצריך לשקול אם לקבלה או לשנות אותה או חלק מתנאיה. לצערנו לא כך המצב בפועל, עורך דין תעבורה המופיע עם לקוחו בפני פקיד הרישוי המוסמך מקבל תשובה מונוטונית: "אני לא רופא", לפיכך, רשות הרישוי הפכה להיות "חותמת גומי" של המרב"ד. למכון הרפואי לבטיחות בדרכים יש סמכות לבקש ממי שהוזמן לבדיקה להמציא לו מידע רפואי ו/או מידע אחר, לעבור בדיקות במרב"ד עצמו ו/או בדיקות משלימות חיצוניות.

ניתן להעביר אל המכון הרפואי משרד הרישוי כל חומר רפואי שבידי הנהג הנבדק ו/או חוות דעת רפואית מתאימה לעניין הכשירות לנהיגה. ניתן לבצע זאת עצמאית, או להיעזר בשירותיו של עורך דין המכון הרפואי. יודגש, כי מומלץ לעשות כן בטרם תוזמן לוועדת ערר. המכון הרפואי לבטיחות בדרכים אמור להתייחס לחומר הרפואי המועבר אליו במסגרת שיקול דעתו, בעת מתן המלצתו אך אינו מחויב לקבלו, שכן, כאמור לעיל, הוא מבצע בדיקות באופן עצמאי.

לאחר, קבלת המלצה בעניינו, תיידע רשות הרישוי את הנהג הנבדק בדבר החלטתה. באם החליטה הועדה לפסול את רישיון הנהיגה תחויב רשות הרישוי לערוך לנהג שימוע בעל פה. מקרה בו, החליטה רשות הרישוי לפסול רישיון נהיגה, תקפה החלטה זו לשנה, או לתקופת זמן אחרת שקבעה. אשר לאחר תקופה זו מתחדשת הפסילה, אלא אם כן, פונה הנהג לרשות הרישוי בבקשה להשיב את רישיון הנהיגה. בעקבות בקשתו יופנה הנהג ע"י רשות הרישוי לבדיקה מחודשת במכון הרפואי לבטיחות בדרכים.

יוער, כי מדינת ישראל היא המדינה היחידה בעולם בה נערכות בדיקות מסוג זה, ועל כן מומלץ להיעזר בשירותי עורך דין. ברוב מדינות העולם, כל אימת שמתעורר חשד לבעיה פיזיולוגית ו/או נפשית, מפנים את הנהג לרופאו המטפל האישי ומבקשים את חוות דעתו המקצועית.

ערעור על החלטות המרב"ד:

בסעיף 55א' לפקודת התעבורה נקבע כי, ניתן להגיש ערר על החלטת המכון הרפואי משרד הרישוי בתוך 30 יום מיום שהודע לנהג בפועל (במכתב או בשימוע). הערר מוגש לועדת ערר של משרד התחבורה שממוקמת בבית דגן סמוך למכון המטאורולוגי, בוועדה יושבים שלושה רופאים ולפחות אחד מהם צריך להיות מומחה בתחום עליו מערערים. את הערר רצוי להגיש באמצעות עורך דין המכון הרפואי (עו"ד תעבורה), ולפי העניין, לצרף אליו חוות דעת רפואית או תעודת רופא וכן מסמכים וראיות שיכולים לתמוך בטיעונים שבבסיס הערר. ועדת הערר רשאית לאשר את החלטת המרב"ד, לשנותה או לבטלה או להורות על בדיקה מחודשת בידי רופא של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים.

במקרה בו, דחתה ועדת הערר את הערר בלי שקבעה מועד לבדיקה מחודשת, תיערך הבדיקה כאמור רק לאחר שחלפה לפחות שנה מיום שניתנה ההחלטה של ועדת הערר. יצוין, כי החלטת וועדת הערר, הינה החלטה מנהלית לכל דבר ועניין, וככזו, הינה כפופה לכללי המשפט המנהלי ולביקורת שיפוטית, ומחויבת במתן זכות עיון, זכות טיעון, החלטה במתחם הסבירות, הגינות, מידתיות וכיו"ב.

 

כתובת ועדת ערר: ביה"ח שיבא - תל השומר. טלפון *5400 / פקס 03-5661945.


ועדת ערר תל השומר - איך זה עובד?

מפת הגעה לועדת ערר (ביה"ח שיבא, תל השומר, ביתן 17) - לחץ כאן לצפייה


ניתן להגיש ערעור מנהלי על החלטת הועדה לבית המשפט המחוזי בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים תוך ארבעים וחמישה ימים מיום קבלת ההודעה על ההחלטה. לפי החוק, הערעור יהיה על שאלות משפטיות בלבד. עו"ד למכון הרפואי דורון ויגלר מייעץ ומייצג לקוחות בתחום זה.

המכון הרפואי לבטיחות בדרכים בראי הפסיקה

בתי המשפט מכירים בחשיבות פעולת המרב"ד ובנחיצותו מחד, כפי שהדבר בא לידי ביטוי בפס"ד עמ"נ 422/04 נקבע ע"י השופט כי : "יש לאזן בין זכותו של המערער לנהוג ועל מקור פרנסתו לבין זכותו של הציבור לביטחון ולשמירה על גופו ורכושו, לרבות להגנה מפני נהג העלול לסכנו..."

ומאידך, בתי המשפט גם מותחים ביקורת שיפוטית על פעילות המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, במטרה לרסנו, כפי שהדבר בא לידי ביטוי בעמ"נ (י-ם) 210/02 פלונית נ' משרד התחבורה, רשות הרישוי מיום 3/3/03 שם, קבע כב' הש' דרורי:

"....ראו עצמם הפסיכולוגים בני חורין לנתח את אישיותה של המערערת ולאור זאת לקבוע קביעות ביחס לכושרה לנהוג. המתבונן בחוות הדעת כולן ... ובהחלטות ועדת הערר, יכול להתרשם כי מדובר במצב בו פסיכולוגים או פסיכיאטרים מתנהגים במידה רבה של פטרנליזם, ואף בקורטוב - אם לא למעלה מזה - של גבהות לב. הם קובעים או מתיימרים לקבוע כי תכונות הנרציסטיות או המניפולטיביות, שחלק לא מבוטל מבני אנוש ניחנים בהן, במידה זו או אחרת, הן כה שליליות, שבגינם ראוי לפסול את בעלי תכונות אלה מלנהוג ברכב. הם אלה אשר מחלקים ציונים לבני אנוש כיצד אלה יתגברו על משברים בחייהם ... במקרה שלפנינו, עולה כי רשות הרישוי, המכון לרפואה בדרכים וכן ועדת הערר רואים חירות לעצמם להרחיב את סמכותם ולשלול רישיונות נהיגה באופן רחב יחסית....".

מכאן, שחשד למסוכנת נהיגתו של נהג פלוני אינה עילה מספקת על מנת לשלול את רישיון הנהיגה של נהג, מאחר ועפ"י הפסיקה נדרש חשש ממשי למסוכנות מהמשך נהיגתו.

עו"ד המכון הרפואי - בכל מקרה בו נפסל רישיון נהיגתך ע"י משרד הרישוי, אין צורך להרים ידיים. פנה בהקדם אל עו"ד למכון הרפואי לקבלת ייעוץ ועזרה כי ניתן להשיב את רישיון נהיגתך!

 


*האמור לעיל הינו מידע כללי ואינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אצל עו"ד המכון הרפואי, על כן, מי שמסתמך על האמור בו, עושה כן על אחריותו בלבד!

יש לך שאלה? צור קשר עכשיו לקבלת ייעוץ ראשוני חינם!

(ללא עלות וללא התחייבות)

המכון הרפואי

המרב"ד - או בשמו המלא המכון הרפואי לבטיחות בדרכים הינו הגוף המוסמך לערוך בדיקות רפואיות עבור רשות הרישוי. הסמכות הוקנתה למכון בצו שר הבריאות ובתקנות התעבורה. לרשות הרישוי ישנה סמכות לשלול רישיון נהיגה או לא לאפשר מתן רישיון.

המכון הרפואי לבטיחות בדרכים.jpg

מדריך וידאו קצר - שווה צפייה

קיבלת זימון למכון הרפואי? רגע לפני שתפעל, כדאי לצפות במדריך הקצר שהכנו עבורך, עם כל הדגשים החשובים לגבי המכון הרפואי לבטיחות בדרכים.

video.jpg

איך מתכוננים לבדיקות המרב"ד? סרטון

לפני שמגיעים לבדיקות במכון הרפואי לבטיחות בדרכים, יש להיערך בהתאם. מילה אחת מיותר, עשויה לחרוץ את גורלו של רישיון הנהיגה שלך. במשרדנו נערכת סדנת הכנה יסודית לפני הגיעה לבדיקות המרב"ד.

video2.jpg

שאלות ותשובות לגבי המכון הרפואי

מי מקבל זימון אל המכון הרפואי? מה מומלץ לעשות מיידית? איך זה עובד? איך מערערים? במה יוכל לסייע לי עורך דין המתמחה בתחום? תשובות למגוון שאלות נפוצות.

שיטת הניקוד.jpg

מהי "אי התאמה אישיותית"? הסבר

פעמים רבות, נפסל רישיונו של נהג עקב "אי התאמה אישיות לנהיגה בטוחה". מה זה אומר? האם ניתן לשנות החלטה זו?  כנסו עכשיו להסבר מקיף בנושא.

אי התאמה אישיותית לנהיגה בטוחה

ועדת ערר תל השומר - דגשים חשובים

ועדת הערר היא הערכאה מעל המכון הרפואי לבטיחות בדרכים. תפקידה לשמוע נהג או מבקש רישיון נהיגה אשר מסיבה כלשהי הוחלט במכון הרפואי שלא לאפשר לו לנהוג (לא קיבל כשירות לנהיגה).

weigler3.jpg

תפקידו של עו"ד המכון הרפואי

במה יוכל לסייע לי עו"ד המכון הרפואי? מהם הכלים של עורך דין מיומן להגשת ערעור אפקטיבי? כיצד מחזירים את רישיון הנהיגה במהירות האפשרית?

עוד דורון ויגלר _edited.jpg
bottom of page